Ik ben Hester. Vrouw, moeder, 52 jaar. Leesverslaafd, toneelamateur, matig sportief. Niet gelovig. Groen linksig maar geen lid meer wegens Klaverallergie. Vegetariër (veganist breng ik niet op), sentimenteel met dieren. Eeuwige student. Diverse diploma’s. Nooit van school willen gaan.

Mijn onderwijs-CV

Achtergrond
In 1986 ging ik Nederlands studeren. Ik was nog net geen achttien; een bleue eerstejaars, die geen idee had waar ze was beland en dat ook niet durfde te vragen. We hadden zes uur per week les in grote, donkere collegezalen. De docenten (meest mannen, dertigers en veertigers) maakten ons voortdurend duidelijk dat we hier NIET op school zaten. Maar waar zaten we dan wel?

Sindsdien heb ik de universiteit niet meer verlaten. Afgezien van wat korte intermezzo’s (uitzendkracht op de schildersvakschool, tekstredacteur op een ministerie) heeft heel mijn professionele leven zich in universiteiten afgespeeld. Behalve student was ik er promovendus, junior docent, universitair docent, kwaliteitszorgmedewerker, docentopleider, docentcoach en onderwijsadviseur.